10 Tips om een kleine ruimte groter te laten lijken

04 May Door Homelovv.nl

10 Tips om een kleine ruimte groter te laten lijken

Heb je een kleine kamer in huis en wil je graag meer ruimte creëren? Met deze 10 tips kun je optisch meer ruimte creëren in je interieur.

1. Kies lichte kleuren

Lichte kleuren, zoals wit en pasteltinten, weerkaatsen het licht en laten de ruimte groter lijken. Vermijd donkere kleuren, want deze maken de kamer kleiner en somberder.

2. Vermijd grote meubelstukken

Grote meubelstukken nemen veel ruimte in beslag en maken de kamer voller en kleiner. Kies liever voor kleinere meubelstukken die passen bij de schaal van de kamer.

3. Gebruik spiegels

Spiegels reflecteren het licht en creëren een optische illusie van meer ruimte. Plaats bijvoorbeeld een grote spiegel aan de muur of een spiegelende kast in de kamer.

4. Hang gordijnen hoog op

Hang gordijnen zo hoog mogelijk op, vlak onder het plafond. Dit creëert de illusie van meer hoogte en maakt de kamer groter.

5. Kies voor meubels met poten

Meubels met poten creëren meer ruimte onder het meubelstuk, waardoor de kamer minder vol oogt. Kies bijvoorbeeld voor een bank of stoel met poten in plaats van een massief meubelstuk.

6. Verlicht de kamer goed

Goede verlichting kan een kleine kamer groter laten lijken. Kies voor heldere verlichting en maak gebruik van verschillende lichtbronnen om de kamer optisch te vergroten.

7. Houd de vloer vrij

Een volle vloer maakt de kamer kleiner. Houd de vloer daarom vrij van grote vloerkleden of andere spullen en kies liever voor een kleinere vloerdecoratie.

8. Kies voor multi-functionele meubels

Kies voor meubels die meerdere functies hebben, zoals een slaapbank of een opklapbare tafel. Dit bespaart ruimte en maakt de kamer minder vol.

9. Maak gebruik van hoogte

Maak gebruik van de hoogte in de kamer door bijvoorbeeld boekenplanken of kasten tot aan het plafond te plaatsen. Hierdoor blijft de vloer vrij en lijkt de kamer groter.

10. Houd het opgeruimd

Een opgeruimde kamer oogt groter dan een rommelige kamer. Zorg dus voor voldoende opbergruimte en berg spullen op om de kamer ruimtelijker te maken.

Conclusie

Met deze 10 tips kun je optisch meer ruimte creëren in een kleine kamer. Kies voor lichte kleuren, vermijd grote meubelstukken, gebruik spiegels en hang gordijnen hoog op. Verlicht de kamer goed, houd de vloer vrij en maak gebruik van multi-functionele meubels en hoogte. Tot slot, houd de kamer opgeruimd om het ruimtelijke effect te behouden. Met deze handige tips kun je een kleine kamer groter laten lijken en optimaal benutten.